Pages

Saturday, 16 June 2012

Dugaan Yang Telah Tiba.



waduh waduh waduhhhh.. blog gue uda berabuk yea sudah lama tidak mengemasnya dan tiba masanya gue mengemas blog gue.. aik lain macam je bahasa aku ni, budi bahasa budaya kita guna la bahasa melayu dengan sebaik-baiknya.
ok aku bukan nak cerita tentang bahasa-bahasa ni tapi aku nak cerita dugaan yang melanda aku.
Mungkin ni salah satu dugaan yang allah swt beri kepada aku tapi aku terima dengan hati yang terbuka walau pon kadang-kadang aku rasa sakit hati nak terima. Sem baru da bermula dan kelas pon sudah mula hari isnin yang lepas. wowwww dugaan yang baru sudah datang lariiii tp apa boleh buat aku tak boleh lari dari kenyataan ni. Aku terpaksa hadapi dengan tabah. 
Siapa pernah merasa lecturer or guru yang tegas mengajar korang.? pernah.? korang pasti dapat merasa kan cara dia mengajar macam mana, reaksi muka dia macam mana, suara dia macam mana.
ahaha.. mesti korang duduk diam kan bila dia mngajar dan tidak bersuara langsung. arrr mcm tu la yang terjadi kat aku. aku langsung tak bersuara bila dia masuk kelas sebab aku da tau cara dia mengajar sebelum-sebelum ni, senior aku pon cakap hal yang sama. aduuuuhhh bengangnya aku dengan semua niiiii.. uhu.. Hanya ALLAH SWT je yang tau perasaan aku macam mana masa tu. PARAH siottt.
Aku akan ingat kata-kata dia sampai bila-bila. YOU HAVE THE POTENTIAL FAIL IN THE SUBJECT. Bila dia cakap macam tu je kat aku, perasaan aku mula down untuk belajar.
Aku sms mak aku then aku meluah semuanya yang ada kat perasaan aku tapi aku bersyukur sangat dengan mak aku sebab dia bagi aku semangat tuk belajar lagi. Dia mengajar kita belajar so renung-renungkan.
Banyak lagi dugaan yang berlaku kat aku tapi kalau nak cerita lagi kat sini memang panjang lebar la ayat aku. 

ok tu saja tuk kerja mengemas aku hari ini.