Pages

Friday, 23 March 2012

Tak baik KEDEKUT.



TORA datang lagi..  opssss silap la plak.. hehe :)
sya datang lagiiii..

WOwwwww!!!!!!!
Lain macam je bunyi entry aku hari ni.. haha

~ ~ ~ ~ ~ 

Bukan apa aku cuma nak kongsi apa yg aku ada sekarang ni, kan tak baik kalau kita kedekut ilmu.
Kalau kita kedekut ilmu nanti pandangan @ fikiran orang lain kepada kita lain macam plak kn so itu aku tak mahu berlaku. 

 Rasulullah s.a.w pernah bersabda.
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: ”Sesiapa yang ditanya tentang ilmu lalu dia menyembunyikannya akan diikat mulutnya (meletakkan kekang di mulutnya seperti kuda) dengan kekang dari api neraka pada Hari Kiamat.”

Riwayat Abu Daud dan at-Tirmidzi 

Macam ni ceritanya.
Pada satu hari kancil berlari2. hehe.. silap cerita da plak..
ok2 mcm ni critanya, member aku ni baru nak berjinak dalam dunia blog n dia tnya aku mcm na nak cantikkn blog n TAMBAH GADGET.

~ ~ ~ ~ ~

Time tu jam11am kot klu aku tak silap la tp dalam masa yang sama aku nak ulang kaji sikit coz satu malam aku da belajar tidur pon 30minit je..

~ ~ ~ ~ ~
 
Biasa la kn bulan exam so mesti belajar. Ok balik d cerita asal, nasib baik la member aku faham kn jam2 kteorg ade PAPER ACC so dia ajak aku  p GYM UiTM jam7.30pm tuk update blog dia coz kat GYM UiTM ade wifi. Kalau nak guna BROADBAND lambat p'gerakan macam sibut. 
hahaha..

~ ~ ~ ~ ~

Tapi bersyukur la dengan ilmu yg tak seberapa banyak tentang edit blog ni, aku dapat terangkan n tunjuk ajar dia. so now blog dia pon da ok.

Tapi sayang sekali aku ambik kesempatan dlm kesempitan tuk download movie.. ehe
dia sibuk ngan blog dia, aku sibuk ngan download movie aku.. hehe
dalam masa 4jam lebih aku dapat download 4movie n 2 RAJA LAWAK 6 full MINGGU 1 & 2.

~ ~ ~ ~ ~

C A K  C A K  C A K

Betul kata cicak.

Hidup YB.

:)

Pantang Mundur Kecuali Operasi.

Monday, 12 March 2012

Best Bro!!!!!

Assalalmualaikum semua.

Hari ini aku nak cerrrrr permainan yang aku pernah main dahulu..
permainan ne mesti la korang pernah main juga la.. 
haha.

 
 1. BOLA KOTAK.
 Permainan ne bdak lelaki yang main..
Kalau aku tak silap ingat time piala dunia 2002 kot aku main permainan ne ngan abg aku n jiran2..
Habis kotak rokok menjadi mangsa kiteorang.. ahha.. 
Balik je sekolah or time cuti sekolah (sabtu & ahad) mesti main benda ne..

2. LAYANG-LAYANG.
Main layang-layang ni yang best.. sangup serah diri kat tengah panas nak main layang-layang Tp yang bestnya abg aku pandai buat layang-layang. Dalam kesempatan dalam kesempitan ade juga aku suruh abg aku buatkan 1 layang-layang tuk aku tp lapis sendiri la.. haha

 3. LAWAN PEMADAM GETAH.
 Korang pernah tak main benda ni time sekolah rendah..?
menipu la klu korang xpernah main p'mainan ne.. haha. kecuali la bdak perempuan mmang tak layan benda ni. haha.. tp ade jga bdak perempuan yg main p'mainan ne.
Sape yang kalah terpaksa serahkn pemadam getah kpd c'menang. haha
klu aku dulu asyik kalah je.. uhu..
 kawan aku menang je.. sampai berbakul2 pemadam getahnya..  hahaha

4. BOLA KAKI TIGA
P'mainan ne plak jarang aku join member main.. kami dulu bukan guna selipar tapi kami guna kayu Tapi dipangil tiga kayu.
Bola pula kteorang gna bola tenis.. hahaha
kalau kena kat kepala or kat belakang badan memang sedap pasti nak lagi.. hahah

5. MAIN GULI.
 Mainan ne aku tak la brpa terer sangat pon.. Asal dapat main suka2 pun jadi la.. haha
tapi klu asyik main menang dapat 5or6 biji guli pon jadi gak boleh dapat kumpul guli 1plastik.. haha

6. MAIN LASTIK.
Time kat kg dulu benda ni di pangil LASTIKAN.
Kalau bab2 ni Member aku memang terer, klu dia lastik je mesti kene jga burung yg di target tu.
Kalau aku setakat lastik TIANG LETRIK tu boleh la jga..
haha..

Banyak lagi permainan yg aku pernah main tapi 5 ni je yg aku paling minat dan pernah main. hehe
:)

Sunday, 11 March 2012

MaLas? Hmmm..

Ape2 hal mesti di mulakan dengan Assalamualaikum..
So saya di sni ingin memberi salam kepada anda yang membaca blog sya.

~ASSALAMUALAIKUM~


why in our personal behavior are lazy?
kan bagus kalau xde sikap MALAS dalam diri kita, ape2 hal or kerja yang nak dilakukan mesti sudah siap awal. tak de yg stress nak fikirkan kerja yang belum di siap..

Sekarang ni Perangai MALAS telah menghantui diri ku..
aku tak tau nak buat ape lagi.. uhu
aku da cuba nak melawan perangai MALAS ni tapi aku tak mampu nak lawan. Kemarin punya la rajin ulang kaji sampai sangup tak nak p CAFE gara2 nak belajar da tu makan magie juga la jawapannya tp bersyukur juga la ade juga makanan yang boleh d makan dari xde makanan langsung nahhh ikat perut la kau..

aik!!!! nape tiba2 citer sal makanan plak ne.?
lari dari tajuk da tu bang.. haha

Aku stressssssssssssss..
aku nak buang perangai MALAS aku yang ade sekarang niiiiiiiii...
aku nak kembalikan semangat belajar aku seperti kemarin..


Nampak gambar kat atas ni.?? tau baca tak.? :)
mai sya ajar D I L A R A N G  M A L A S !
Faham tak.??
hehe..

da la jie cukup2 la perangai MALAS kau tu..
Kalau kau layan sangat nnti makan diri kau juga tu nnti.
Sedar la dari sekarang..
masih belum terlambat nak berubah.

I must learn to sit for the FINAL EXAMINATION.Nobody who could help myself, but I who
 helped myself.
   
alalalal.. Speking bha c abg ni.. haha
xpe2, tak kisah la GRAMMAR kau tukang langgang..
Mencuba tak salah yg tak mencuba tu yang salah.

Kau jangan terpedaya sangat ngan gambar kat bawah ni.
Ni menyesatkan kau je,,
 JANGAN FIKIR LAMA2.. 
KATAKAN TIDAK!!!! SYAITOONNNNNNNN..

Sepatunya kau wajib ingat nama yang kat dalam gambar di 
bawah ni..
 INSYAALLAH KITA AKAN MENDAPAT HIDAYAH DARINYA.
AMIN.

Wednesday, 7 March 2012

FINAL EXAM bakal tiba.

Assalamualaikum hamba ALLAH SWT sekalian.
Tak lama lagi nak FINAL EXAM.
 Tekanan sudah diri aku sekarang ni tak tau nak buat apa lagi, senjata belum di sediakan..
Peluru pon belum cukup, macam mana la ni.?? 

Haddddoiiiiiinyaaa pon...

Tak sangka la pula da nak habis SEM..
pejam celik, pejam celik..
tidur bangun, tidur bangun n belajar..
mandi, bersiap nak p kelas, makan then p kelas..
tu je aktiviti harian sampai la sekarang.

DAN SEKARANG study weekkkkkk.
Macam xde je rasa study weekk ni, yang lain study week tp kelas kmi ade TEST plak
tapi aku bersyukur juga la akhirnya segala test da berakhir so sekarang hanya menanti kertas soalan time EXAM untuk di jawab dengan tenang..

Dengan harapan yang penuh di dada, mengharapkan yang terbaik untuk final exam nnti.
aminnnnnnnnnn...