Pages

Saturday, 31 December 2011

Selamat Tinggal 2011.

Assalamualaikum semua..
2011 bakal meninggalkan kita tak lama lagi.
 

Bagi korang 2011 ade ape.?
Mesti banyak perkara yang berlaku kat atas diri korang kan tahun 2011.?
perkara tu baik or sebaliknya.
Sama seperti aku juga banyak yang berlaku yang baik dan sebaliknya,
Aku tak boleh menafikan la 2011 banyak kenangan yang berlaku kat atas diri aku, 
antaranya ::

~Aku bkerja sbagai pembantu pengawas kat salah sebuah 'U' kat Sabah. Memang pengalaman pertama yang aku pernah alami sepanjang hidup aku, sebelum ni cikgu yang mengawas time aku exam skolah menengah then aku plak mengawas student 'U'.

~2Minggu selepas aku jadi pembantu pengawas, aku di trima tuk bljar kat 'U' yang sama aku kerja dulu. Memang aku tak sangka la dapat sambung bljar tp dari pringkat bawah dahulu sebelum p DIPLOMA.

~Selepas habis sem 1 kat sna aku dapat kptusan yg boleh aku sambung peringkat DIPLOMA.
Syukur ALHAMDULILLAH sekarang da masuk DIPLOMA.

~(PD0021A1) Sem1 aku dapat classmate baru yang sebelum ni aku tak kenal asal usul drang. hehe..
Selama 5bulan bersama ngan classmate ku kami ibarat macam adik-bradik tak kira umo brpa.

~(BM1111A*) Sem kli ni plak dapat mmber baru jga tp xserapat macam sem yg lepas. uhu..
masing2 ngan diri sendiri.

~kenangan yang paling best n akan ingat sampai bila2, SKUAD HARIMAU MALAYA menang pingat EMAS bola sepak sukan sea INDONESIA. Tak sia2 sokongan aku kat HARIMAU MALAYA.

~Banyak lagi prstiwa yg aku alami. kalau nak cer kat sini memang panjang bejelar la aku taip. 
hahaha..

Tak lama lagi akan naik la 1 angka.. :)
Tuk terakhir kali tahun 2011 aku update blog ni.
hehe..
Senang cer la ttup buku lama, buka buku baru.
:)

~SELAMAT TINGGAL 2011~

Friday, 30 December 2011

Apa maksud COCA COLA.?

Assalammualaikum.
Hari ini aku nak update tentang minuman COCA COLA, korang suka tak ngan minuman ni.?
Mesti la korang suka kn.?
tak la semua yg suka..
betul tak.?

Ok, minggu lepas aku pernah dengar kawan aku cakap tentang COCA COLA then dia cakap maksud COCA COLA lg.
So masa tu aku dengar je apa yang dia cakap coz aku tak nak bantah apa yang dia cakap lagi2 kalau perkara yang aku kurang arif.
Perkara ni aku da lpakan tapi bila aku online then p kat google terus aku taip APA MAKSUD COCA COLA.? pehhhh, banyak blog yang citer sal minuman ni tapi ade 2 or 3 blog je yang menarik minat aku tuk baca isi dalam blog drang tu.
So tanpa buang masa aku klik ke blog mne yang aku nak baca, Bila aku baca tentang ni baru ku tau maksud di sebalik COCA COLA.

seperti dalam pic ni.
Korang pernah tak terfikir hal ni.?
aku langsung tak terfikir hal ni.
baru hari ini aku tau maksud sebenarnya.
*LA = TIADA.

Aku tak cerita panjang berjelar2.
So jangan biarkan kita diperbodohkan.
renung2kan dan selamat berfikir.

Nota jari jemari :: cerita ini hanya untuk berkongsi.

Friday, 23 December 2011

~Suatu Malam Kubur Berasap~

Assalamualaikum pelawat2 blog ku..
Agak lama juga la aku tak update ape2 kat blog ne, tiap hari sibuk nak p kuliah je.
Cuti?
Cuti tak lama lagi. :)
Sebut je pasal cuti Pasti korang suka sangatkan.??
tipu la kalau tak suka bila cuti..
aku pon suka juga kalau cuti dapat relax kat rumah tp assignment ttp akan ade bila cuti tiba.
haha..
sorry la kalau aku melencong sebentar.. haha.
Aku bukan nak cer sal cuti.. aku nak cer pasal filem yang baru keluar kat PAWAGAM kelmarin. 
"Filem Suatu Malam Kubur Berasap".
Kelmarin last kuliah da kteorg sebelum masing2 balik kg nak b'cuti, so dengan rancangan tak d sengajakan kteorg pakat ramai2 nak p tgk wayang, Filem yang kat bawah ni la..


Sampai je kat 1B jam 12.58pm terus kteorang beli tiket utk 9org, show filem ni jam1.05pm.


So jumlah tiket untuk 9org RM55.
8TIKET tuk STUDENT n 1TIKEET tuk BIASA coz member yg sorg ne lpa bawa kad matrixnya..
nvermind yang penting dapat tgk filem ni ngan classmate.

pehhhh.. best dohhh filem ni..
Seram2 lawak.. hahaha..
Yang seram muzik filem ni je yang wat penonton terkejut termasuk la sorang classmate aku tekejut.. hahha
tak henti2 nak jerit.. hahaha.. kalau aku ade lemah jantung mungkin aku kot pergi dulu dari die.. hahahha..
WATAK yang menghidupkan filem ni watak angah yang gagap, azrul yang sengau n along yg gila2 or mat bunga asyik nak mngorat awek je keje die last2 mengorat awek hantu....
haha.. padan muka engko along.. haha..

AKU rasa memang berasap la kat dalam pawagam tu kelmarin dengan lawak along n ZACdiamond..
aq tak tahan ngan alip ba ta along ne.. nak gelak je klu ingat ayat die lagi2 ngan riaksi muka die yang mmang lawak tu.. hahaha..
Zac plak nak lari dari hantu pon baca la ayat krusi ke ne tak boleh2 lari dari hantu nyanyi lagu sepohon kayu.. hahahaha.. memang tak boleh blaaaa la.. haha..

Ape2 pon siapa yang belum tengok tu, p la tengok k..
tengok ngan mmber baru best.. jangan tengok sorang2..
hahhaa..

Ada tangan, tangan siapa yg sepah2 nanti anjing gigit siapa yang susah..

Wednesday, 7 December 2011

~Ombak Rindu~

Assalamualaikum.

Da lama aku tak kunjung blog ni, aku rasa2 da banyak habuk kot kat dalam blog ne.. haha
Tak kisah la banyak habuk or tak yang penting aku nak citer pasal OMBAK RINDU. 
OMBAK RINDU yang di adaptasi 
dari.. 
NOVEL

1st time aku dengar Filem ne rasa2 nak tengok je. Ramai yang cakap filem ni best sangat, time tu aku tak tau la best or tak coz aku belum lagi tengok.. :)

Ahad lepas lagi aku nak tengok tapi xde kesempatan nak tengok but now aku dapat juga tengok filem ne dengan classmate aku, andie n khairul. Ambil kesempatan xde kelas petang p tengok wayang. 
haha.. terbaikkkk..

Andie yang ajak kteorang tengok coz die yang nak sangat tengok filem ne.. akhirnya dia dapat juga tengok.. hahaha.
Dia boleh bg kesimpulan filem ne bagi 5bintang derrr.. hahaha
sampaikan dia menangis time part2 yg menyentuh perasaan..

Tapi yang paling lawak bila c hariz n izzah nak berpeluk or ape ntah td tu ade plak suara budak kecik berkata 'tak malu'... hahaha. Tu yg part kteorg gelak.. haha

Aku boleh kata filem ini memang best.

Nota jari jemari :: TERBAIKKKKKK...