Pages

Wednesday, 1 June 2011

MDS UITM KOTA KINABALU


Ape aku nak cer nie arrr.. tidak aku tahu nak intro cer dari mane...
ok la...
Hari pertama melapor diri (daftar) sebagai pelajar uitm kk, sampai je kat uitm aku tengok punya rmai pelajar perempuan kat bangunan akademik baru (BAB).. 
pehhh, aku ingatkan tidak ade pljar lelaki rupa2nya pelajar lelaki kat kluster C daftar asrama... 
sampai kat kluster C belum lg sampai kat kaunter kesihatan, mmber aku dah bagi isyarat nak aku 1 bilik dengan drang.. ahaha... 
so ape lagi kteorg 1 bilik la 3org budak tuaran termasuk la aku n 1 budak kb..
 kteorg perangai gilerrr2 derrr.... ahaha..

Hari pertama orientasi pelajar baru..
kteorg di suruh bangun pagi jam4 subuh.. da la mlm kteorg tido jam 11 lbih so bngun awl plak tu... ahaha.. pintu pagi2 lagi da d ketuk2.. 
nasib bek la aku bngun awl time tu so aku pon bgi bangun mmber aku yg 3org tu tidur mati.. ahaha
mandi pon kteorg kne baris..
so ble smua da bsiap kteorg kne sruh baris lagi (sebelah kanan budak islam, sebelah kiri plak bukan islam).
so bdak islam kne suruh gerak dewan GYM tuk solat subuh n dengar ceramah time ne gak la mmber yg lain melakukan xtiviti SAMBUNG TIDUR..ahaha..
ble da abis solat kteorg gerak balik p cafe kluster c nak sarapan pagi (makanan pon sodap).. ahhaa..
da sarapan kteorg gerak blik p GYM, jam8 start ceramah sal disiplin, akademik n lain2 lg la...
tghhari plak kteorg solat zohor n gerak p cafe makan tghhari pastu plak kteorg gerak blik p GYM dngr ceramah lagi... 
so ptg plak kteorg ade xtviti riadah lpas tu kteorg d suruh solat asar, magrib n isyak..
so mlm kteorg rilex rhat2kn badan...
Tiap2 hari la kteorg buat hal yg sama solat, BARIS, makan, ceramah dari start orientasi pertama(ahad) sampai last orientasi(jumaat).
Tapi yg bestnya hari rabu kteorg ade "treasure hunt" xtiviti ne mmang best la round uitm.. ahaha...tp kteorg di bahagikan kumpulan.. semua ade 19kumpulan so kumpulan aku no16.. ahli lelaki kumpulan ne smua gilerrr2 tp kteorang enjoy... mcm2 xtiviti kteorg dpt buat dlm treasure hunt (BEST GILERRRR2).
Yg xbestnya bile mlm jumaat ade DRAMA dari PM2 lelaki..
mmang hebat la lakonan drang FARID KAMIL pon bleh klh dgn lakonan drang... ahahaha..
Xpernah aku lihat drama aksi mcm ne PM2 gaduh(lakonan semata2) semuanya telah d'rancang..
Drama drang bleh buat org menangis + histeria...
Bukan seorg yg menangis ramai derrrr tu bru menangis, histeria plak ade 3org yg kene..
HEBAT.
Fst2 tu aku fkr drang gaduh btul ke ne, mcm btl2 tp ble fkr balik glerrr ke drang nak gado ssma sndri..?? mesti drang blakon punya..
mmang hebat la lakonan PM2 lelaki.. 

Hari jumaat plak ramai yg xsabar nak pulang rumah, program MDS blum lagi habis yg lain da telefon mak ayah drang.. ahaha.. semangat nak pulang tp kteorg d benarkan pulang lepas solat jumaat.. 
so ble da abis solat jumaat kteorg kemas barang nak BALIK RUMAHHHHHHH...

ape2 pon kteorg nak ucapkan terima kasih banyak2 la kat PM2 yg jga kteorg n tahan dengan perangai mmber2 aku yg lain... so kat sini aku nak minta maaf klu aku n mmber aku da buat salah.. sedangkan nabi pon ampunkan umatnya...
=TAMAT=

1 comments:

egypt dzulkarnain said...

HEHE..GUDLUCK K....have a wonderful xperience here..at UiTM sabah. Klo x tau..tnyak jak km PM2 yg teroro belakon..haha..sy x termasuk k..hehe

Post a Comment