Pages

Thursday, 19 May 2011

F U T S A L :: R I N S A Q T E A M . .

>rinsaQ<
Ne team futsal kteorg yg lma da tubuhkan..
aku xde kat dlm pic ne coz aku lmbt smpai kat futsal tamparuli..
time ne aku camping ngan mmber keje aku so aku xdpt join..
aku bangga gak la ngan team kteorg ne coz klu join ptdingan futsal ade je dapat nombor.. 
ahaha...
sblum ne team ne da 2x dpt johan ptdingan futsal so ptdingan kli ne team kteorg dpt nombor 4 tu pon klh pnalti je.. 
da rzki xde so trima je la..
next time kteorg bleh cuba lg..
klu ade rzki xke mne jga..
:) 

Monday, 16 May 2011

S E L A M A T H A R I G U R U . . .

Hari guru disambut 16 may tiap2 tahun..
 time aku sekolah selama 13tahun dri skolah rndah hingga la skolah menengah bgitu ramai guru yg telah mengajar aku, bg aku ilmu, tnjuk ajar n lain2..
golongan guru xjemu2 ajar ank murid tuk bjaya..
bila ank murid bjaya tu slh satu hadiah yg bmkna bg guru2...
hasil tunjuk ajar guru, anak murid bjya dlm pljran..


time dalam kelas mcm2 gelagat yg ade.. ahaha..
bleh d'katakn xboring la klu nak stady.. 
tp yg pling best klu cikgu mngajar ade wat lawak skit 
so xla boring n rsa mngantuk nak stady..
cikgu yg pling best mngajar ::
~ cikgu rusdi (tahun1), cikgu bani (tahun 5-6)
 ~ cikgu fari n cikgu wan azmona (tingkatan 5)
~ cikgu yus, cikgu fatimah, cikgu jubaidah n cikgu hasna (pra u 1&2)
 aku xpnah mnysal d'didik oleh cikgu2 ni.. aku bngga coz d'didik oleh cikgu2 yg baik n spoting...
:)


>SELAMAT HARI GURU
kpd cikgu2 yg pnah mngajar aku selama aku b'gelar pelajar skolah rendah/menengah..
aku xpnah lupa jasa2 cikgu yg bnyk membantu aku dlm plbgai hal..
terima kasih banyk2 cikgu..
 >GURU SK MENGKABONG TUARAN<
>GURU SMK BADIN TUARAN<
Aku xkn lupa jga nak ucap SELAMAT HARI GURU kpd abg sulung aku (NORSHIDI MAJID) coz die pon cikgu gak, Mak lang (SARIAH BT YUNUS)>(techer) n pak lang (IDRIS BIN AHMAD)>(pengetua) kat >KEDAH<,pcik (ISMAIL) n isterinya >cikgu kat skolah smk bandaraya<..

::SELAMAT HARI GURU::

Saturday, 14 May 2011

K A S U T F U T S A L . . .

Nike 5 elastico finale (blue)..
Aduyai... ble la aku bleh dpt kasut futsal nike ne...
smart derrrr...
ringan kaki menendang bola...
klu menendang org pon ringan gak... ahahha...
gurau2 je...
 
 
ape bleh wat tnggu je la smpai duit ade 
bru la dpt kasut futsal nike 5 elastico finale (blue) ne..
sabar menunggu je la tu je cra yg pling terbaik klu nak 
dapat kasut idamanan ku ne...
ahahaha...
 
::sobar subuh xsobar masuk kubur::

Wednesday, 11 May 2011

K E N A N G A N K U . . .

18/4/11
Hari pertama ku bkerja sbgai PENGAWAS EXAM..
Selama ni aq xpnah jd PENGAWAS EXAM,
time aq exam pun org2 len yg mngawas aq.. haha.. 
Tp skrng gliran aq plak mngawas student exam...
Apa2 pon time ne gak aq dpt mmber bru yg glerrrr2...
tp drang smua spoting tahap dewa.. :)

20/4/11 - 10/5/11
Exam bermula n tugas sbgai PENGAWAS EXAM pon bermula...
Fst day aq dpt merasa mcm na PENGAWAS EXAM mngawas studnt2 yg exam...
Mcm2 perangai yg aq jmpa n dress pon mcm2..
xsngka plak mcm tu plak khidupan seorg pljar U..
second day n hari2 yg sterusnya tugas ku brjalan spt biasa xde mslh, exam pon mcm biasa n calon exam pon xbnyk bg mslh kat kteorg tp ade gak la sorg dua yg wat hal kat kteorg....
Tp kteorg ok je n fhm situasi org yg tgh exam ni yg tgh stress nak cri jwapan tp kteorg xbg drang mniru n xbg pluang tuk drang mniru... ahaha..


Aku rsa best la jd PENGAWAS EXAM ne xbnyk keje tp bnyk bjln n kurang dduk...ahaha...
kteorg keje hepy2 xnak yg stress.. klu asyik stress je mcm ne nak hepy.. ahaha
Exam berlansung slma 2minggu lbih 10hb exam abis da n tugas kteorg sbgai PENGAWAS EXAM pon da tamat.. ahahaaa...


11/5/11
kteorg ade wat jamuan skit2..
masing2 bwa makanan tuk jamuan tu tp ade gak mmber yg len xbwa mknan tmasuk la aq yg tbwa mknan.. ahahahhaa...
tp yg bestnya my partner bwa kek... ahaha..
layan kek la kteorg..
siap2 bgambar lg drang.. tp syg skli aq plak yg xde d gambar.... 
ahha... coz aq yg gmbar drang.. 
Biasa la angan2 nak jd photographer la ktakn.. ahaha...

panjangnya crita aq.. ahaha.. 
kesimpulannya aq akn rindu dgn perangai2 mmber gleeerrrr2..
trutamanya my partner "A"....
azlena, adi kelvin, arey, appy, alyssa, aeja, azmil n mmber yg lain2...

Saturday, 7 May 2011

S E L A M A T H A R I I B U . . .

> Waktu aku kecil <
waktu aku menangis org pertama yg dtg kpda aku (mak)
waktu aku nak tidur org pertama yg tidurkan aku (mak)
waktu aku nak susu botol org yg pertama bg aku (mak)
waktu aku nak kasih sayang org yg pertama bg aku (mak)
perkataan yg pertama aku sebut waktu kecil (mak)

> waktu aku seorang budak remaja <
 
waktu aku ade masalah pelajaran org yg pertama aku jumpa (mak)
waktu aku ade masalah kewangan org yg pertama aku jumpa (mak)
waktu aku ade masalah peribadi org yg pertama aku jumpa (mak)
 
orang yg pertama bagi aku nasihat (mak)
orang yg pertama bagi aku semangat (mak)
 
Ape yg ade dgn aku skrng ne aku bersyukur...
aku ade sorng mak yg baik n ambil berat tentang anak2...
xkira anak2nya berada kat mne...
 kami SAYANG MAK (NORMAH BT AHMAD


Thursday, 5 May 2011

B U D A K S K E M A H . . .


Ahahaha... :D 
LAWAK la plak ble aku tgk pic ne..
xpernah aku butang baju sampai kat leher... 
ahaha...
ne kli la aku jd BUDAK SKEMAH.. :D
ne smua gara2 AZMIL la ne mngeluarkn buah fikiran 
yg mcm ne...
xde keje cari keje... ahaha..
xpe la yg penting enjoy...
mmber2 yg len smuanya spoting gler2...

:D

Monday, 2 May 2011

H A S I L K E R J A K U. . . .

 (1)
ne mmber aku yg tlg gmbr.. ape2 pon smart gak la pic ne bagi pendapat aku...
ahaha...
 (2)

 (3)

 (4)

 (5)

(6)

* pic 2 hingga 6 aku yg gmbr.. aku heran la, aku sebenarnya suka ambik pic org len tp aku xminat nak ambik pic sndri...ahaha... pelik tapi benar..
ape2 pon TQ kat mmber aku coz ade minat yg sama dgn aku.. lain kali kte bleh kluar lg... ahhaa..
Kepada pelawat blog ne korang rsa smart tak pic ne..??? 
maaf la klu xsmart.. sya BUDAK BARU NAK BELAJAR...

tu je tuk hari ini...

A W I R A F A E L - P U L A N G L A H



Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku 'tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Bridge:
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya

Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Korus: (2x)
Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday

Aku tak ingin, tak perlu
(Aku dah bingung)

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Ulang Bridge & Korus

Runaway…
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday

Aku tak ingin, tak perlu

Ualng Korus

Sunday, 1 May 2011

K I S A H S A H A B A T K U . . .


So boring la... 
so lonly..
Ya allah berikan aku kesempatan menjalani 
hari2 mu yang penuh makna ini..
berikan aku kesempatan menghirup nafas lega dalam dunia mu ini..
aku lemah tanpa mu..
ya allah aku lelah tanpa mu..

ya allah, masihkah ada jalan bagiku mengulangi masa lalu..??
dunia mu penuh dengan dugaan, hiasan, semua yang ada akan kembali pada mu..
bila waktu telah terhenti teman sejati tinggal amalan..
aku rebah tanpa rahmat mu, ku tak berdaya..
hilang cahaya mu, gelap seluruh hidup ku dan tak bererti lagi..
seiring waktu berlalu tangis tawa,
hitam putih kehidupan jalani takdirku..