Pages

Saturday, 16 June 2012

Dugaan Yang Telah Tiba.



waduh waduh waduhhhh.. blog gue uda berabuk yea sudah lama tidak mengemasnya dan tiba masanya gue mengemas blog gue.. aik lain macam je bahasa aku ni, budi bahasa budaya kita guna la bahasa melayu dengan sebaik-baiknya.
ok aku bukan nak cerita tentang bahasa-bahasa ni tapi aku nak cerita dugaan yang melanda aku.
Mungkin ni salah satu dugaan yang allah swt beri kepada aku tapi aku terima dengan hati yang terbuka walau pon kadang-kadang aku rasa sakit hati nak terima. Sem baru da bermula dan kelas pon sudah mula hari isnin yang lepas. wowwww dugaan yang baru sudah datang lariiii tp apa boleh buat aku tak boleh lari dari kenyataan ni. Aku terpaksa hadapi dengan tabah. 
Siapa pernah merasa lecturer or guru yang tegas mengajar korang.? pernah.? korang pasti dapat merasa kan cara dia mengajar macam mana, reaksi muka dia macam mana, suara dia macam mana.
ahaha.. mesti korang duduk diam kan bila dia mngajar dan tidak bersuara langsung. arrr mcm tu la yang terjadi kat aku. aku langsung tak bersuara bila dia masuk kelas sebab aku da tau cara dia mengajar sebelum-sebelum ni, senior aku pon cakap hal yang sama. aduuuuhhh bengangnya aku dengan semua niiiii.. uhu.. Hanya ALLAH SWT je yang tau perasaan aku macam mana masa tu. PARAH siottt.
Aku akan ingat kata-kata dia sampai bila-bila. YOU HAVE THE POTENTIAL FAIL IN THE SUBJECT. Bila dia cakap macam tu je kat aku, perasaan aku mula down untuk belajar.
Aku sms mak aku then aku meluah semuanya yang ada kat perasaan aku tapi aku bersyukur sangat dengan mak aku sebab dia bagi aku semangat tuk belajar lagi. Dia mengajar kita belajar so renung-renungkan.
Banyak lagi dugaan yang berlaku kat aku tapi kalau nak cerita lagi kat sini memang panjang lebar la ayat aku. 

ok tu saja tuk kerja mengemas aku hari ini.


Tuesday, 10 April 2012

Tiba Masa.


Hari yang di tunggu selama 2bulan telah pon tiba, tak sabar rasanya nak sampai kat destinasi yang nak di tuju.. haha
terbaikkkkkkkk..

Hari ini aku nak menyeberang lautan yang memisahkan SEMENANJUNG MALAYSIA dengan BORNEO. 


Bukan nak
Tapi naik
flight AIR ASIA KK - KL. Kalau berenang tak tahu bila la nak sampai ke destinasi tu.. kot2 tak sampai.. hahaha..

Cuti ni guna la dengan sebaik mungkin. Lepas cuti mula da KULIAH tak de masa da nak cuti2 ni..
Kalau cuti pon COUPLE ngan assignment yang berlambak2 je la..
Tapi kalau da cuti berjauhan ngan ngan mak bapa mesti rindu plak ngan masakan mak.
:(
Haddoyyyyyyyyyynya punnnn,,,,
uhu

Hari ni giliran aku balik semenanjung, 14hb ni plak giliran bapa aku plak p LANGKAWI menjalani latihan POLIS BANTUAN UiTM.
Bila tiba masa aku balik SABAH plak tiba giliran mak aku plak balik KEDAH..

So tinggal la aku sendirian kat rumah..
Tak pe la.. biar hidup berdikari jangan terlampau manja sangat ngan ape yang ade..

Aku harap perjalanan aku, bapa aku nak p Langkawi n mak aku nak balik KEDAH selamat sampai ke destinasi yang nak di tuju.
AMIN..

Friday, 23 March 2012

Tak baik KEDEKUT.



TORA datang lagi..  opssss silap la plak.. hehe :)
sya datang lagiiii..

WOwwwww!!!!!!!
Lain macam je bunyi entry aku hari ni.. haha

~ ~ ~ ~ ~ 

Bukan apa aku cuma nak kongsi apa yg aku ada sekarang ni, kan tak baik kalau kita kedekut ilmu.
Kalau kita kedekut ilmu nanti pandangan @ fikiran orang lain kepada kita lain macam plak kn so itu aku tak mahu berlaku. 

 Rasulullah s.a.w pernah bersabda.
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: ”Sesiapa yang ditanya tentang ilmu lalu dia menyembunyikannya akan diikat mulutnya (meletakkan kekang di mulutnya seperti kuda) dengan kekang dari api neraka pada Hari Kiamat.”

Riwayat Abu Daud dan at-Tirmidzi 

Macam ni ceritanya.
Pada satu hari kancil berlari2. hehe.. silap cerita da plak..
ok2 mcm ni critanya, member aku ni baru nak berjinak dalam dunia blog n dia tnya aku mcm na nak cantikkn blog n TAMBAH GADGET.

~ ~ ~ ~ ~

Time tu jam11am kot klu aku tak silap la tp dalam masa yang sama aku nak ulang kaji sikit coz satu malam aku da belajar tidur pon 30minit je..

~ ~ ~ ~ ~
 
Biasa la kn bulan exam so mesti belajar. Ok balik d cerita asal, nasib baik la member aku faham kn jam2 kteorg ade PAPER ACC so dia ajak aku  p GYM UiTM jam7.30pm tuk update blog dia coz kat GYM UiTM ade wifi. Kalau nak guna BROADBAND lambat p'gerakan macam sibut. 
hahaha..

~ ~ ~ ~ ~

Tapi bersyukur la dengan ilmu yg tak seberapa banyak tentang edit blog ni, aku dapat terangkan n tunjuk ajar dia. so now blog dia pon da ok.

Tapi sayang sekali aku ambik kesempatan dlm kesempitan tuk download movie.. ehe
dia sibuk ngan blog dia, aku sibuk ngan download movie aku.. hehe
dalam masa 4jam lebih aku dapat download 4movie n 2 RAJA LAWAK 6 full MINGGU 1 & 2.

~ ~ ~ ~ ~

C A K  C A K  C A K

Betul kata cicak.

Hidup YB.

:)

Pantang Mundur Kecuali Operasi.